vineri, 2 mai 2008

Nelson Mandela - Terorist


"Nelson Mandela, laureat al premiului Nobel pentru Pace si un simbol al libertatii, figureaza pe lista americana a teroristilor, care au nevoie de aprobare speciala pentru a intra in Statele Unite, relateaza USA Today, in editia electronica."

Asa suna o stire pe care am citit-o in urma cu cateva minute intamplator pe net. Incep, pe zi ce trece, sa cred ca americanii sunt cei mai mari cretini existenti pe lumea asta. Chiar daca Nelson Mandela a criticat de nenumarate ori strategiile Statelor Unite ale Americii si totodata pe presedintele acestei tari, George Bush, mi se pare inadmisibil sa declari un asemenea om, care are peste o suta de premii si onoruri, printre care si premiul Nobel pentru Pace, o amenintare.

Oricum, mi se par intemeiate acuzatiile lui Nelson la adresa lui Bush. Nu putem spune ca acest om este un conducator intreg la cap, cum nici cei dinaintea lui n-au fost. Stim bine ca SUA au facut de-alungul timpului nenumarate atrocitati si merita sa fie acuzate pentru asta.

Inchei cu un citat al lui Mandela la adresa Statelor Unite si lui Bush: "What I am condemning is that one power, with a president who has no foresight, who cannot think properly, is now wanting to plunge the world into a holocaust."

0 comments:

Trimiteți un comentariu