miercuri, 28 ianuarie 2009

Cu trenul...

Astazi dupa ce am dat examenul la algebra si dupa ce am aflat rezultatele, eu cu inca un prieten ne-am facut bagajele si am pornit spre gara, de unde urma sa luam trenul spre casa.

Luam tramvaiul din complex, ajungem la gara cu mult timp inainte sa porneasca trenul si ca sa mai ardem din timp trecem strada sa luam ceva de mancare, ne intoarcem in gara si ne indreptam spre ghiseul 1, care se ocupa cu rutele internationale. Intrebam noi de niste rute, asa informativ, primim si raspunsuri, multumim frumos si ne aruncam privirea catre tabela cu plecari. Inca 20 de minute. Sigur trenul e tras pe linie si ne putem urca.

O luam spre linia 5, de unde urma sa plece trenul. Ne uitam in zare si vedem trenul pe linie. Urcam frumos in el si la nici 30 de secunde acesta porneste. De ce pornise cu 15 minute mai rapid decat trebuia? Imi ridic privirea spre tabela informativa ce atarna din tavan si vad "Sibiu". Gresisem trenul.

Ii strig prietenului: "asta-i de Sibiu". Acesta cu o fata speriata, fata care nu cred c-a mai avut-o de cel putin juma` de an, fuge catre cabina conductorului. Il roaga frumos pe acesta sa opreasca trenul sa ne putem da jos, iar conductorul, in timp ce exclama politicos "ooo... sa-mi bag pula!", pune frana.

Ne dam frumos jos si asteptam trenul ce trebuia sa ne duca la Oradea, care dupa 5 minute apare pe aceeasi linie. De abia acuma ii inteleg pe toti cei care inainte sa se aseze pe scaune intreaba daca sunt pe trenul corect.

6 comments:

  1. fii serios. asta-i nimic.
    de pe linia 1 pleaca intercity`u de la 6 si ceva dimineata. ajunsesem cu 40 min inainte sa plece. bag bagajele in tren si merg sa-mi iau din gara un pachet de servetele. ma intorc, nici 1 min mai tarziu...trenul pleca. am fugit dupa el, am dat cu pumnii in usi, butoane, NIMIC. era tot de sibiu. nu mai aveam nici un ban. abonamentul de la telefon imi era blocat fiindca nu l-am platit si mai aveam cosmote`u unde puteam sa dau apel doar in cosmote.

    a fost minunat....
    intr-un final m-am rugat de cineva din gara sa sune la urmatoarea statie, sa zica cuiva sa imi dea jos bagajele... norocul meu ca oprea la lugoj.. mi-am recuperat bagajele intr-un final... dupa ce l-am trezit pe varumeu la 5:30 dimineata sa ma duca la lugoj.

    RăspundețiȘtergere
  2. =))))) m`ai batut... oricum... blestemate trenurile astea de sibiu :D

    RăspundețiȘtergere
  3. unde esti la faculta ? Cluj sau Timisoara ?

    RăspundețiȘtergere
  4. la cluj am auzit ca`i fain sa fii student :P la Tm cum e, iti place ? :D

    RăspundețiȘtergere
  5. nu ma pot plange ca`i rau... e chiar fain... distractia e peste tot, timp sa ai numa si sa stii unde sa mergi, iar facultatile au un nivel destul de ridicat...

    RăspundețiȘtergere