duminică, 13 aprilie 2008

Tara nemultumitilor

Nu stiu daca v-ati uitat la stiri in ultima vreme, dar capitala Romaniei este asaltata de nemultumiti. Primii care s-au plans au fost vreo 500 de motociclisti, care s-au plimbat in haita prin centrul capitalei, apoi vreo 4000 de politisti, care s-au adunat in fata Guvernului, iar in cele din urma 200 de transportatori cu vreo 50 de camioane, care isi fac de cap in Piata Constitutiei.

Dintre cele trei grupuri de plangaciosi prezentate mai sus, sunt de acord doar cu unu din ele. Ma refer aici la transportatori. Motivele sunt mai mult decat suficiente sa fiu de acord cu ei. In primul rand, saracii, petrec cine stie cate ore pe sosele, conducand niste monstrii, care ma gandesc ca nu-s tocmai cele mai usor de condus vehicole. In plus acestia nici nu cer marirea salariilor, ci simpla scoatere a anumitor taxe si asigurarea transparentei colectarii accizelor din carburanti si monitorizarea de catre asociatiile patronale din transporturi a utilizarii acestora pentru constructia si intretinerea drumurilor. Va dati seama ca cer si ei prea mult totusi. Transparenta in cazul acesta ? Doamne fereste, poate am avea si noi drumuri mai bune.



4000 de politisti. Voi ce cautati acolo ? Evident ca vreti marirea salariilor. Din cate stiu eu un politist, oricat de mic ar fi el in grad, are un salariu destul de bunicel, si in plus, la cata munca depuneti saracii de voi, mai ales cei din sate si comune, care nu mai stiu, saracii, ce pozitie sa aleaga cand stau pe scaun, nu meritati nimic in plus la salar.

Cat despre motociclisti, sa zic ca-i inteleg. Ei marsaluiesc ca sa-si obtina dreptul in circulatie. Sa fie remarcati de ceilalti participanti la trafic, sa nu mai fie agresati verbal, sau accidentati din neatentie. As fi de acord cu ei, insa nu pot fi. Ganditi-va numai de cate ori ati mers pe strada si ati auzit un sunet puternic de motor, vi-ati intors capul, si ati vazut un motociclist care tajneste cu suta. Din cate stiu eu, si motociclistii trebuie sa respecte regulile de circulatie, iar daca toti ar merge cu viteza legala nu ar fi nicio problema. Dar cand mergi cu asa viteza in oras, si te mai si plangi ca ceilalti nu te respecta, nu ai ce cauta la miting. Evident ma refer la teribilisti, ca poate la miting mai sunt si oameni care respecta regulile.

Si cu asta imi inchei pledoaria.

6 comments:

  1. Chiar ca tara nemultumitilor, cred ca nu exista domeniu de activitate in care sa nu fie nemultumiti angajatii (pe buna dreptate), sanatate, invatamant, etc..Cand o mearga lucurile bine si la noi? :-/

    RăspundețiȘtergere
  2. o sa vina si la noi vremea cand o s`o ducem mai bine... dar pentru aia trebuie o schimbare totala, unde liderii sa se gandeasca si la restu`... nu numa cum sa se imbogateasca ei :> :-<

    RăspundețiȘtergere
  3. imi place ca esti optimist :)) but it doesn`t help :D

    RăspundețiȘtergere
  4. Imi place ca nu ai greseli gramaticale cu sutele ca si memelo, ar fi totusi un paragraf si anume spuneai "autovehicule care nu-s tocmai usoare de condus", ori adverbul usor nu-si declina forma, dar se mai intampla, oricum mesajul tau e mai important. :) Nu iti voi critica blogul spre deosebire de cel al lui Memelo. Succes sa ai !!

    Demostene

    RăspundețiȘtergere
  5. @demostene, pune mana, scrie pe blog, fa-te remarcat prin ceva inteligent, nu legandu-te de gramatica precara a altor blogeri. am citit (am incercat cel putin sa citesc) ce ai scris de memelo, si m-am oprit dupa 2 paragrafe. Pentru ca nici naiba nu intra pe un blog sa citeasca romane, user-ul de rand cauta informatii utile, pe scurt, nu analize kilometrice. Si uite de asta memelo care scrie cu greseli, si de multe ori confuz, va avea mai multi cititori decat tine, care ai scris in 4 luni 5 posturi, fiecare de mii de cuvinte.
    And now on topic(scuze mitza ca m-am intins aici la tine "in casa") problema e simpla: esti bun intr-un domeniu? Esti tratat mizerabil de patroni? Te duci altundeva. Si aici ma refer poate sa pleci chiar intr-o alta tara. Unde esti apreciat pentru profesonialismul si harnicia ta. Bineinteles exista si exceptii, dar nu cred ca un om de valoare sta sa se milogeasca in fata guvernului pt un amarat de 5-10% in plus la salar. Aia care stau acolo si urla ca din gura de sarpe sunt niste putori care nu vor sa munceasca da asteapta sa le pice totul in brate.

    RăspundețiȘtergere
  6. @demonstene te-am te fac praf cu urmatoru articol de diseara...ia te uita n-au fraierii ce face numa sa ma critice pe mine...
    Si acuma la subiect: bun articol, imi place otimismul, tot mai bun blogu tau bai Mephi55to ;)

    RăspundețiȘtergere