miercuri, 30 aprilie 2008

Ramas in urma


In ultima vreme se pare ca am cam ramas in urma cu noutatiile tehnologice. Daca pe vremuri stiam sa va spun toate detaliile tehnice ale unei componente de computer doar cand ii auzeam numele, acuma probabil ca nici nu mi-as da seama daca este vorba de o placa de sunet sau una video. Oricum, vreau sa va prezint cea mai interesanta chestie pe care am auzit-o in ultimul timp, legat de tehnologie...

Samsung a anuntat dezvoltarea unei baterii pentru telefoanele mobile care se poate reincarca doar prin alimentare cu apa. Bateria este formata dintr-un generator de hidrogen si o celula electrica capabila sa produca 3 W. In teorie, acest curent ar fi de-ajuns pentru o autonomie de aproximativ 10 ore de convorbire pentru dispozitivul mobil.

Apa in contact cu un anumit metal din compartimentul bateriei degaja hidrogen, care este preluat de celula electrica. Hidrogenul este in cazul de fata combustibilul, iar oxidantul este oxigenul din aer. Un modul din celula electrica regularizeaza intreg procesul pentru a oferi curent in functie de cerintele dispozitivului. Conform celor de la Samsung, aceasta baterie reincarcabila cu apa ar oferi pentru un anumit model de telefon o autonomie de 10 ore de convorbire, de doua ori mai mult decat acumulatorul standard.

Mi se pare interesanta inventia pentru ca ma gandesc ca poate fi adaptata si pentru alte aparate electronice, astfel devenind o posibila alternativa ecologica in anumite domenii.

0 comments:

Trimiteți un comentariu