vineri, 18 aprilie 2008

Irak - Fortareata a Islamului

Al doilea titlu citit azi dimineata suna in felul urmator: "Ayman al-Zawahiri le cere musulmanilor sa transforme Irakul intr-o "fortareaţă a Islamului"", iar partea cea mai importanta din stire este transcrisa mai jos:

"Transformarea Irakului intr-o "fortareata a Islamului" este "datoria cea mai importanta" a musulmanilor, a afirmat Ayman al-Zawahiri, al doilea in ierarhia al-Qaida, intr-un mesaj audio difuzat joi pe Internet si interceptat de SITE Intelligence Group.

Intr-o inregistrare de 16 minute, postata pe forumuri jihadiste cu ocazia celei de-a cincea aniversari a declansarii operatiunilor americane din Irak, Zawahiri le cere musulmanilor sa lupte pentru crearea unui stat musulman de mari dimensiuni."


Din nou abordez un subiect legat de religie, si din nou vorbesc despre fanaticii astia de islamici. Intr-un fel inteleg mesajul lui Ayman al-Zawahiri, instigarea acestuia la razboi, pentru ca ma gandesc ca nu-i usor sa traiesti intr-o tara invadata, cu o conducere noua, care este in totalitate controlata de invadatori.

Zawahiri mai adauga la mesajul sau, faptul ca Statele Unite si Iranul comploteaza impotriva Irakului, si ca ONU este inamicul Islamului si al musulmanilor, deaorece acesta a legitimat instaurarea unui stat al Israelului si confiscarea pamanturilor musulmanilor. Ne putem da seama ca orgoliul lui, de musulman, este ranit si ca el cauta sa faca dreptate poporului din care face parte, dreptate care nu va veni fara varsari de sange. El instiga un popor fanatic, religios peste masura, care ,daca ar intra in jocul lui, haosul ar fi ca la el acasa. Ma intreb, insa, daca musulmanii mai au puterea si curajul sa riposteze. Sau a ramas doar o mana de oameni care ameninta occidentul, in speranta ca acestia se vor retrage de pe teritoriul lor ?

0 comments:

Trimiteți un comentariu