marți, 22 aprilie 2008

Defrisari necontrolate

Din nou, indiferenta autoritatilor are efecte asupra tarii. ProTV a initiat o campanie, prin care incearca sa demascheze hotii de lemne, care defriseaza necontrolat, si totodata ilegal, padurile, nestiind ce efecte poate avea acest lucru asupra mediului inconjurator.



Problema n-ar fi daca s-ar defrisa padurile in mod controlat, cu autorizatie, insa acesti locuitori ai muntilor, doboara copac dupa copac, fara sa-si dea seama ce consecinte poate avea acest lucru. Poluarea apei, a aerului, inundatiile si alunecarile de teren sunt doar o parte a efectelor pe care le are taierea padurilor. Problema mare se ridica atunci cand ne gandim ca defrisarile, nu doar ca se fac ilegal, ci sunt permise intr-un fel sau altul de autoritati. Raziile sunt in asa fel gandite, incat sa atraga atentia si sa-i ajute pe hoti sa fuga, iar controalele in zona sunt doar de ochii lumii.

Ma intreb cum lipsa a cine stie cate hectare de paduri nu starneste un oarecare interes al autoritatilor. Sunt nevoit sa zic din nou... Rusine!

0 comments:

Trimiteți un comentariu