marți, 15 aprilie 2008

Romania a convins-o pe Hillary sa sustina avortul

Hillary Clinton invata din greselile romanilor. Aceasta a pledat in favoarea dreptului la avort, intr-o dezbatere pe tema credintei si valorilor morale. Potrivit "The New York Times", aceasta si-a conturat opinia pe aceasta tema dupa ce a vizitat China si Romania, pe care le-a si dat ca exemplu in dezbaterea la care a participat.

Dupa cum bine stiti, sau nu stiti, si China si Romania au avut o mare problema la capitolul acesta. Chinezii, cu politica unicului copil, au reusit sa bata recorduri la capitolul avorturi si sterilizari fortate. Despre Romania stim, cum, pe vremea lui "Ceasca", femeile erau impulsionate sa aduca pe lume cat mai multi copii, multi dintre ei ramanand orfani, copii ai strazii, insa multi nici n-au apucat sa vada lumina zilei, fiind omorati in propria mama, din cauza avorturilor facute pe ascuns.

Eu, sincer sa fiu, sunt impotriva avortului, prin simplul fapt ca ma gandesc la ce pericole e supusa femeia. Ganditi-va ca o manevra gresita si mama poate muri din cauza unei sangerari abundente. Dupa mine, femeile care se supun unor asemenea chirurgii nu sunt constiente de ceea ce fac, si in plus este vorba si de moralitate si efecte psihice, consecinte grave, cu care femeia se va confrunta tot restul vietii. Sunt si unele in cazuri cu care sunt de acord, de exemplu, daca fatul are vreo malformatie de orice gen, decat sa fie nascut si sa sufere, mai bine sa nu vada lumina deloc.

Chiar daca nu sunt de acord cu ce a spus doamna Clinton, e bine,totusi, ca a invatat ceva din greselile noastre, si decat avorturi fortate, cu risc extrem, mai bine cele controlate, in care pacienta este cat de cat in siguranta, ferita de consecintele fizice. Insa cine o va feri de consecintele psihice ?

0 comments:

Trimiteți un comentariu