sâmbătă, 12 aprilie 2008

Fidel Castro critica Romania


Fidel Castro a criticat vineri, intr-un articol aparut in publicatia Granma, sistemul capitalist si "accesul facil la bunuri de consum", dand ca exemplu in acest sens situatia Romaniei. Sincer sa fiu, exemplu mai bun ca noi nu cred ca exista. Fidel a facut referire la noii milionari in euro, care au aparut dupa caderea comunismului. Si din nou, sincer sa fiu, foarte buna referire.

Fidel a mai spus: "Cei care se dedica unui cult al egoismului fara nicio restrictie din partea statului, pe care il considera factor perturbator, nu vor construi niciodata o opera sociala solida si durabila", si la care mai adauga: "opera sociala nu poate fi decat fructul educatiei si al constiintei".

Are perfecta dreptate fostul lider cubanez. In afara de Gigi Becali, care a facut nenumarate donatii la biserici si manastiri, singurul fapt pentru care eu il apreciez pe acest om, care alt milionar a facut donatii sau a ajutat pe cineva ? Tind sa cred ca niciunul.

"Fructul educatiei si al constiintei". Cum am scris acum vreo doua zile in articolul despre cretinii din ziua de astazi la care noi le zicem copii, care duc lipsa totala de educatie si constiinta. De unde aceasta lipsa ? De la faptul ca au tot ce-si doresc, fara sa faca nimic pentru a obtine aceste bunuri.

Uitati-va la puterea de distrugere banului. Distruge o fiinta, o cumunitate, o tara. E ca viermele care strica marul din interior. De ce acest lucru ? Pentru ca omul a uitat ca are si o latura spirituala, care si aceasta i-ar aduce satisfactie, poate chiar una mai mare decat cea materiala, insa nu multi sunt cei care stiu sa-si dezvolte aceasta latura. Banul niciodata n-o sa te faca om.

2 comments: