duminică, 27 aprilie 2008

Dezgustat!

Sunt absolut dezgustat de faptul ca Slujba de Inviere a devenit, mai nou, un eveniment monden, la care participa toti prostii si toate pipitele, nu ca nu i-ar accepta Dumnezeu si pe ei, insa, daca vi la o asemenea slujba adopta o vestimentatie si un comportament adecvat.

In primul rand, pe durata a maxim doua ore, pipitele ar fi putut sa-si lase acasa tocurile, hainele sclipitoare, bluzele cu decoltee exagerate si mai ales gentile, in care nu cred c-ar putea avea ceva strict necesar in timpul slujbei.

In al doilea rand, grupurile de prosti, cu varste de pana-n 16 ani, care se dau in spectacol si urla fara vre-un motiv anume, ar trebui sa-si lase comportamentul de primate acasa.

In al treilea rand, oamenii care stau la 20 de metrii de Biserica si privesc slujba din balcon sau de pe geamul de la bucatarie, ar putea, in semn de respect, daca tot stau atat de aproape, sa-si miste fundul pana jos ca nu patesc absolut nimic.

La aceste stereotipuri se adauga cei ce nu-si pun telefoanele pe silentios, iar cand sunt sunati mai si raspund, cei care se inghesuie cand se impart paste, chiar daca preotul a rugat frumos ca lumea sa aiba rabdare, si cei care isi aprind tigara la nici doua minute dupa ce s-a terminat slujba.

Pentru toti cei mentionati mai sus: Rusine! Rusine pentru faptul ca, in doua ore pe an, nu sunteti in stare sa adoptati un comportament de om civilizat.

2 comments:

  1. Foarte bine ca ai mentionat chestiile astea chiar daca sunt spuse degeaba. Spun asta pentru ca nu-i poti schimba pe acesti oameni. De exemplu am fost si eu la o slujba nu mai stiu daca de inviere sau nu(dar importanta) si tot asa o persoana indeplinea toate criteriile enumerate de tine statea fix langa mine. Fiind deranjat i-am zis sa se comporte normal etc sau sa plece, la care primesc replica: "da pleaca tu bha satanistule" :))
    PS(greseala de tipar):"Sluja de Inviere"

    RăspundețiȘtergere
  2. merci de corectare ;) ( corectat :D)... am simtit nevoia sa scriu articolul ala chiar daca stiu ca n`o sa se schimbe lumea, dar macar sa se simta asa un pic, de obraz. Cat despre patania ta cu ala, da`l drac`, bine`ai facut ca i`ai zis sa se comporte normal si din replica lui pot spune ca mai mare credincios esti tu ca el ;)

    RăspundețiȘtergere