miercuri, 23 iulie 2008

Bacalaureat 2008

Nici nu stiu de unde sa incep. A trecut ceva timp de atunci, timp in care m-am mai calmat, nervii fiind la ordinea zilei, atat inainte cat si dupa aflarea rezultatelor. Per ansamblu a fost o bataie de joc, un teren de joaca unde cei cu bani sau cei smecheri au iesit la iveala, unde profesorii supraveghetori au primit al 14-lea salar pentru a intoarce privirea atunci cand observa practici neortodoxe si o groaza de alte chestii pe care nu are niciun rost sa le pomenesc.

Organizarea probelor orale a fost penibila, in primul rand pentru faptul ca am asteptat ca prostii cu orele ca sa intram in sali, iar in al doilea rand pentru ca plini de nervi, plictiseala si alte stari de genul am fost nevoiti sa raspundem la subiectele "superbe" alese de minister.

Probele scrise au fost si mai penibile. Nicio imprimerie nu poate umple atat de rapid foile de hartie cum le-au umplut elevii anul acesta, bineinteles prin "cunostinta nu prin copiat". Profesorii supraveghetori pe langa faptul ca au intors privirea la vederea fituicilor i-au mai si ajutat pe unii cu cate ceva. Penibil!

Proba sportiva a depasit orice limita de normalitate. Sa ai 90 de kile si 1,60 metrii si sa mai si iei 10. Nu este fizic posibil. Sa fi atlet inscris la un club sportiv sau sa fi in echipa scolii la un sport si sa nu iei nota maxima. Sa sari capra ca un urangutan legat de maini, sa arunci mingea spre inelul de baschet si sa nu nimeresti nici macar panoul, sa dai cu mingea de fotbal peste poarta si cu toate astea sa iei 10. Aceasta este proba sportiva.

S-a dovedit prin "examenul" acesta ca adevaratele valori vor ramane in spate tot timpul, iar cei cu banul sau cei smecheri vor fi tot timpul in fata. Ar trebui sa nu ne mai miram atata ca nu avem oameni valorosi care sa ne traga tara mai sus.

Incheindu-mi pledoaria vreau sa-l felicit pe stimabilul prost domn care conduce Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului pentru munca pe care o depune sa asigure bunul mers al acestui sistem si ma bucur ca dansul a fost multumit de cum a decurs bacalaureatul anul acesta. Rusine!

4 comments:

  1. noi suntem romani, noi suntem romani..

    :)

    bucura-te c`ai scapat >:D<

    RăspundețiȘtergere
  2. eu stiam altcumva cantecul... ceva cu "noi sumtem tarani, noi suntem tarani" :-? :D

    RăspundețiȘtergere
  3. nu. cantecu era "VOI sunteti romani, VOI sunteti tarani" :P

    RăspundețiȘtergere
  4. las` :D... si cantecu adaptat pentru tine... "esti juma roman, esti juma taran" :D

    RăspundețiȘtergere