miercuri, 20 august 2008

Examinatori auto

Am auzit eu tot felul de povesti despre ei, insa pana nu patesti tu sau nu pateste un apropiat de-al tau ceva parca nu intelegi de fapt ce cacati de oameni pot fi. Si cand zic de cacat, nu ma refer la un cacatel din ala lasat de un Bichon Maltez, ci o cantitate echivalenta cu cat produce o gradina zoologica intr-un an. Ar trebui folositi pe post de ingrasamant natural. Fertile ar fi dragele noastre campii.

Oricum, ma deranjeaza faptul ca se cred foarte competenti si au impresia ca stiu totul si toate. Ei frate, hai sa vedem noi cate tipuri de masini stii conduce, cate Grand Prix-uri ai castigat, asa daca tot esti tare-n basca si crezi ca esti bun la toate. Hai sa-ti montam niste aparate de filmat la bord, ca atunci cand conduci sa-ti numaram greselile, sa vedem de esti intre masini cum e Fecioara intre sfinti. Mare destept mai esti cu diploma la Harvard si masterat in aerodinamica. Poate chiar proiectezi masini si nu stim noi. Da-te mare daca ai cu ce ma nulitate intelectuala!

Acuma, vorbind la modul serios, ca daca ii iau si eu peste picior cum fac ei cu ceilalti pot vorbi pana la sfarsitul timpului. De as avea noroc sa-l prind pe unu asa la 11 metri, fata in fata, sa-l fac in ultimu hal de rahat, sa nu aiba curaj sa-si mai arate fata in public.

Oricum, incerc din rasputeri sa revin la serios... de ce nu pot ei sa fie calmi ? Oamenii astia fac scoala de soferi sa invete, iar la examen, inainte sa te dai jos din masina sau chiar in timpul traseului sa iti explice cu calm unde si de ce ai gresit. Nu sa inceapa sa te jigneasca in ultimul hal, de parca el (examinatorul) are carnet de cand era in pestera la ma-sa. De zici ca s-o nascut cu carnet de sofer.

Cum dracu vrei sa conduca cel de la volan daca tu il stresezi si il enervezi din ce in ce mai tare? Sau asa stii tu sa explici ? Du-te frate si explica-i la ma-ta asa, ca ea te-a crescut cum te-a crescut. Ai fost renegat toata viata si acuma te razbuni? Du-te la psiholog sa te vindece, cu toate ca am impresia ca esti caz pierdut. Da-ti demisia, du-te in munti, urla la ursi si la zimbrii sa vedem daca mai iesi viu de acolo. O sa prinzi tu unu mai nebun la volan care o sa-ti prinda o directa de dreapta cand ti lumea mai draga sau o sa intre cu masina intr-un stalp ca oricum carnet n-are ce sa-i suspende si are tata bani sa-i ia o alta masina instructorului.

Si uite ca mi-am exprimat si eu opinia. Evident nu e valabil doar in cazul examinatorilor, ca probabil sunt si oameni cu cap pe acolo, ci e valabil tuturor nulitatilor intelectuale care au impresia ca-s mari destepti.

1 comments:

  1. mersi :) apreciez ca multa lume a comentat si mi-a tinut partea. desi ma-ndoiesc ca daca ar veni vorba de zis in fata respectivului care-ti face zile nerge, majoritatea ar da inapoi. ca asa-i romanu. se lasa calcat in picioare de toate scursurile societatii.
    :*:*:*

    RăspundețiȘtergere