luni, 18 august 2008

Mai mult decat feminism

Stau eu fain frumos noaptea tarziu, cu fundu-n pat si ma uit la stirile Antena1, care bineinteles erau in reluare. Cine-i in stare sa prezinte in direct la 2 noaptea sau cat era? Oricum, ma uit eu la care pe care o mai omorat, cine s-o mai sinucis, chestii de genu, iar la un moment dat incepe un reportaj foarte bine realizat, cu care-mi spal ochii, despre Jocurile Olimpice, unde erau prezentati invingatorii romani, cu momente foarte emotionante, in care varsau lacrimi de pe cea mai inalta treapta a podiumului in timp ce rasuna imnul tarii. Ceva foarte frumos.

Insa, chiar la sfarsitul reportajului, cei de la Antena1 au dat o palma la un cacat. Dar nu orice palma, una din aia serioasa. Au incheiat cu "toate medaliile au fost castigate de femei". Poftim ? Ce vrea sa insemne asta ? Ca barbatii nu-s in stare sa castige o medalie ? Sau credeati ca nu ne-am dat seama singuri de faptul asta ? Tineati mortis sa ne-o spuneti. Sa nu intelegeti gresit, n-am nimic cu femeile, chiar le ador si le apreciez, insa nu suport deloc notiunea de feminism.

Ce-i cu atata feminism ? E un fel de contraatac la misoginism, care statistic vorbind a scazut dramatic. Nu va multumiti cu simplu fapt ca barbatul nu mai da in voi ca-n sacul de box sau ca va ajuta la treburile de zi cu zi? Acuma mai si faceti pula mare, scuzati expresia. Suntem acolo cand aveti nevoie de noi, va ajutam cu tot ce putem ( mai mult ca sigur antrenorii fetelor ce au castigat sunt barbati ), iar voi mai si aveti tupeu sa ne scoateti ochii cu realizarile voastre, care cel mai probabil nu le puteati face fara ajutorul nostru ( nu vorbesc la modul general, ci special pentru doamnele/domnisoarele adepte feminismului ).

Asa ca scoateti-va capul din fund si priviti lumea inconjuratoare. Tin sa mentionez ca realizatoarea reportajului este femeie, asta in caz ca nu v-ati dat seama inca.

0 comments:

Trimiteți un comentariu